За връзка с нас: 032 / 64 84 87


Home » Обучение » Великобритания » Североизточен Университет Уелс

Като член на Уелския Университет, Североизточният Висш Институт е един от най-развитите центрове за висше образование в Северен Уелс. Това е студентска организация, която осигурява висококачествено образование с международно признати дипломи и сертификати. Институтът се намира в най-големия град в Северен Уелс – Wrexham и е основан през 1887г. В него учат 6000 студенти в над 200 различни специалности и програми. Висшето образование в NEWI гарантира успешната професионална реализация на своите възпитаници – над 93% от тях започват работа по своята специалност в първите 6 месеца след дипломирането си.

Североизточният Университет в Уелс ви предлага висше образование, висококвалифицирани преподаватели, изследователски проучвания, научни степени от Уелски Университет, широк набор от квалификации с лесно напредване в курсовете, отлична перспектива за вашата бъдеща кариера, гъвкави входящи изисквания. Институтът разполага с голяма учебна база, библиотеки, учебен театър, лаборатории, звукозаписно студио, компютърни зали, спортен център, галерия.

Град Wrexham – Град Wrexham е университетски град-учебен център с международна репутация. Това е най-големият град в Северен Уелс. Градският начин на живот тук е съчетан с много природни забележителности-разположен е в непосредствена близост до планина Clwydian в долината на река Dee. Като всеки град с многобройно студентско население в Wrexham ще откриете богат избор от клубове, кръчми, ресторанти и дискотеки в различни стилове с разнообразна музика. Всяко лято в града се провеждат Международен Фестивал на Изкуствата и Фестивал на Научните Открития, които привличат много туристи и създават празнична атмосфера. Градът разполага още и с концертни зали, музеи, мултимедиен център, кина, паркове, множество търговски центрове. В центъра на града са разположени няколко спортни центъра с олимпийски басейни, фитнес-зали, стадиони. Wrexham е и дългогодишен домакин на Рали Уелс.

Специалности: За да добиете пълна представа за изучаваните предмети и специалности те са групирани в 10 основни подразделения. Повечето от тях имат възможност за редовно и задочно обучение. Програмите са разделени на модули на стойност 10 кредита. За 3 години редовно обучение по дадена специалност студентите трябва да съберат 360 кредита(или по 120 годишно). Повечето бакалавърски програми са с продължителност 3 години за редовно обучение и 5 години за задочно.

 • Изкуство и Дизайн: графичен дизайн, приложни изкуства, изящни изкуства, анимация и илюстрации
 • Строителство: жилищно строителство, измерване
 • Бизнес: право, бизнес, маркетинг, счетоводство, финанси, управление на човешките ресурси
 • Информатика: мултимедия, интернет, информатика
 • Образование: основно образование с квалифициран учителски статус, начално образование, методика на обучението и следдипломни сертификати в обучението
 • Здравеопазване и Медицина: хуманитарна медицина
 • Хуманитарни Науки: Английски Език, История, Медиазнание, Театър и Сценични Изкуства
 • Наука и Околна Среда: Право, Околна Среда, Биология, Медии
 • Социални Науки: Социология, Работа с младежки и социални Групи, Злоупотреби, Криминално Правосъдие, Социална и Специална Педагогика
 • Спорт: Спорт и Спортни дейности

Международен Студентски Център – В NEWI всяка година нараства броя на чуждестранните студенти. Международният Студентски Център към Североизточният Университет предлага редица услуги и възможности за всички чуждестранни студенти – съдействие при кандидатстване в университета и избор на специалности, посрещане на летището, ориентация в града и сградата на NEWI, настаняване на общежитие, намиране на почасова работа и много други. Персоналът в Международния Център свободно работи с различни езици и има голям опит в извършването на такъв вид услуги.

Настаняване – В NEWI учат студенти от различни националности. Повечето от тях живеят в студентското градче, което се намира в непосредствена близост до самия Институт eteh.com.ua. Общежитията разполагат със самостоятелни спални, свободен достъп до интернет, напълно оборудвани кухни, перални.

Общи условия

 • мин. 18 години
 • диплома за завършено средно образование
 • IELTS мин.5.0 точки или TOEFL мин.525 точки (тези резултати могат да бъдат недостатъчни за прием в някои специалности)