За връзка с нас: 032 / 64 84 87


Home » Обучение » Малта

Maltese flag butterfly, isolated on whiteЕдно от първите неща, което питат търсещите качествено езиково обучение е: “Защо пък Малта? Свършиха ли училищата във Великобритания и другите англоговорящи държави, та предлагате курсове в Малта?”

Всъщност има цели 4 причини, поради които Малта е отличен избор на дестинация за езиково обучение:

  1. Таксите са поне с 20 – 30% по-ниски от таксите на училищата във Великобритания, при поддържането на същия, ако не и по-висок учебен стандарт. По наши наблюдения интензивен курс от 6 седмици е напълно достатъчен за всеки начинаещ да усвои английски език разговорно до степен, която му позволява да се справи с ежедневието.
  2. Климатът в Малта не може да се сравнява с Великобритания, студентите и учениците в Малта могат почти целогодишно да ходят на плаж, а училището, с което работим, има и собствен открит плувен басейн.
  3. Английският език е бил обявен за официален език на страната в началото на 19 век и едва през 1934 г. като такъв е добавен и малтийският. В резултат на това Малта е една от малкото страни в света, която е двуезична – официални езици са паралелно английски и малтийски. Английският език преобладава в общуването на населението и в междуведомствената кореспонденция. Първите уроци започват още в детската градина. В повечето средни училища, във всички колежи и във Университета се преподава само на английски. Двата най-големи ежедневника и голям брой списания и брошури се издават на английски език. Малта e идеално място и за усъвършенстването на езика. Уроците се провеждат не само в езиковите училища, а и извън класните стаи – в непринудени разговори и общуване в ежедневието. Това е много важен елемент в изучаването на даден език, а приятният климат, приветливото население и спокойната атмосфера, прави престоя още по-привлекателен по всяко време на годината
  4. На последно място, но не и последно по важност, в Малта всички ученици могат да разчитат на 24-часова помощ от нашите партньори, които посрещат и изпращат лично всеки един ученик, настаняват го, дават му обща информация и напътствия. Родителите могат да бъдат спокойни, че в Малта има човек, на който да разчитат в случай на нужда, който ще се погрижи за децата им по най-добрия начин.

В Малта ежегодно се обучават около 80 000 чужденци-представители на близо 60 страни. През лятото Малта е Меката за младежите – Островът се подмладява невероятно, младежкият дух се чувства навсякъде…а от есента идва времето на по-възрастните. За възрастова група над 30 години препоръчваме месеците от септември до юни.