За връзка с нас: 032 / 64 84 87


Home » Платени стажове » Германия

stajove germanyПрез последните няколко десетки години тази програма е помогнала на стотици студенти да придобият по-голям опит във всички сфери на селското стопанство и във всички климатични зони на Германия. Стажантите изучават практически селскостопански техники във ферми в Германия, като в същото време живеят в една различна културна среда.

Нашата цел е да дадем на младите мъже и жени умения, които ще им позволят да повишат количеството и качеството на храните, произвеждани в световен мащаб. Фермите, с които работим, са животновъдни /свинеферми, кравеферми/; за производство на зърно, за млечни продукти, зеленчукопроизводство, цветя, парници и т.н.

В допълнение към практическото обучение и опит, потапянето в немския начин на живот и подобряването на езиковите Ви умения, ще получите и безплатно настаняване във фермата с необходимите удобства, безплатна храна и месечна стипендия от поне € 680.

Повечето от програмите са за период от 6м. до 1г. Престоят Ви ще бъде легален, с т.нар. ‘Internship Approval’ /одобрение за стаж/, издадено от Немската федерална Агенция по заетостта.

Изисквания:

  1. Трябва да учите в селскостопански факултет, колеж или университет.
  2. Трябва да сте преминали поне 4 семестъра към момента на кандидатстване
  3. Трябва да сте редовни студенти
  4. 4. Трябва да владеете разговорно английски или немски език

Процедура:

1. Необходимо е да подготвите пакета, с който ще кандидатствате. Той включва:

  • CV – тъй като конкуренцията е висока, е необходимо да дадете възможно повече информация за себе си и за стажа, който търсите.
  • копие от международния паспорт или личната карта
  • Удостоверение от учебното заведение /по образец, който ще Ви дадем/

2. Втората стъпка е да ни изпратите тези документи – няма ограничения във времето, приемаме кандидатури през цялата година.

3. След като получим всичко немският Оператор на програмата ще се свърже с Вас по скайп, за да обсъдите подробностите, както и Вашите желания за работа. Целта е да Ви се предложи най-добрият вариант, който да удовлетворява максимално както Вас, така и Вашия домакин.

4. След това кандидатурата Ви ще бъде изпратена на подбрани ферми. Когато бъдете одобрен/а ще организираме втори скайп разговор, този път с фермера, за да можете да обсъдите условията на стажа и да потвърдите, че ги приемате.

5. Следва да кандидатстваме от Ваше име за ‘Internship Approval’, като издаването му може да отнеме от 2 седмици до 1 месец.

Моля не купувайте самолетни билети и не правете никакви резервации, преди да съгласувате това с нас или с фермера.

Разходи:

  • Такса за участие по програмата – €700, която се внася на две вноски – €200 при подаване на документите и €500 при издаване на Internship Approval. Първата вноска се възстановява в пълен размер, ако не успеем да Ви намерим подходящ стаж в рамките на 1г. или не успеем да осигурим издаването на Internship Approval
  • Пътни разходи до фермата.
  • такса за издаване на Европейска здравна карта, която ще Ви осигури безплатна здравна помощ при спешност.

За допълнителни подробности моля свържете се с НАС.