За връзка с нас: 032 / 64 84 87


Home » Платени стажове » Финландия

 

Symbol of FinlandПрограмата е само за граждани на ЕС и ЕИО.

Въпреки студеният си климат Финландия има добре развито земеделие, като основни култури са пшеница и ечемик, както и рибовъдство. Отглеждането на плодове и зеленчуци става целогодишно, в парници. Стажантите изучават практически селскостопански техники във ферми във Финландия, като в същото време живеят в една различна културна среда.

Нашата цел е да дадем на младите мъже и жени умения, които ще им позволят да повишат количеството и качеството на храните, произвеждани в световен мащаб. Фермите, с които работим, са основно за краставици, цветя, пшеница и ечемик.

В допълнение към практическото обучение и опит, потапянето във финландския начин на живот и подобряването на езиковите Ви умения, ще получите и настаняване във фермата с необходимите удобства /наемът е около € 440 на месец/, и месечна стипендия от поне € 1200.

Поради естеството на работата нашите програми са със срок 6м до 1г.

Процедура: Цялата процедура от кандидатстването през намирането на подходящ стаж до получаването на виза може да отнеме от 2 седмици до 6 месеца. Ние подготвяме документите възможно най-бързо, но понякога се получават забавяния.

1. Необходимо е да подготвите пакета, с който ще кандидатствате. Той включва:

  • Апликационна форма, която ние ще Ви предоставим
  • CV – тъй като конкуренцията е висока, е необходимо да дадете възможно повече информация за себе си и за стажа, който търсите.
  • копие от международния паспорт или личната карта

2. Втората стъпка е да ни изпратите тези документи – няма ограничения във времето, приемаме кандидатури през цялата година.

3. След това кандидатурата Ви ще бъде изпратена на подбрани ферми. Когато бъдете одобрен/а ще получите предложение за стаж от фермата и ако сте съгласен/съгласно, го подписвате.

7. Последната стъпка е организирането на пътуването Ви – наше задължение е да координираме заминаването Ви. Моля не купувайте самолетни билети и не правете никакви резервации, това ще бъде направено от нас

Разходи: около € 600 с включен самолетен билет /разходите от летището до фермата се заплащат допълнително лично от Вас след като пристигнете във Финландия/.

За допълнителни подробности моля свържете се с НАС.