За връзка с нас: 032 / 64 84 87


Home » Работа » Великобритания » Домашни асистенти

Helping a sick elderly womanОписание на позицията: Домашните асистенти са мъже и жени, които се грижат за възрастни и болни хора в домашни условия. Грижата може да включва дейности като хранене, къпане, почистване на пациента, или просто поднасяне на храна и лекарства. На практика всеки може да извършва подобна дейност след като премине кратък 3-дневен курс на обучение. Курсът се провежда от работодателя и е безплатен за работниците. Подробна длъжностна характеристика можете да видите ТУК

Изисквания: Мъже и жени, без възрастова граница. Разговорно владеене на английски език. Шофьорската книжка е предимство

Договор и заплащане: Както в България, така и във Великобритания договорите могат да бъдат срочни и безсрочни, но винаги съществува опция за продължаването или прекратяването им. Заплащането започва от минималното за страната – £6,31, но повечето наши работодатели предлагат по-високи ставки.

Други условия: Самолетният билет и транспортът от летището до града, в който ще работите, са за Ваша сметка. Настаняването е в квартири с други Ваши колеги, като квартирите се осигуряват от работодателя, но наемът, както и разходите за битови сметки /ток, вода, газ/ и храна са за сметка на работника. Това ще Ви струва около £50-£60 седмично. Разбира се не е задължително да останете в тази квартира, ако желаете можете да се преместите с едномесечно предизвестие, но помнете, че нормалната практика във Великобритания е да се заплати поне 3-месечен наем като депозит за квартирата.

Процедура за кандидатстване