За връзка с нас: 032 / 64 84 87


Home » Работа » Великобритания » Медицински персонал

tablets and instrument for pressure measurement1. Care assistants

Описание на позицията: помощен персонал в болници или домове за стари хора. На практика всеки може да извършва подобна дейност след като премине кратък 3-дневен курс на обучение. Курсът се провежда от работодателя и е безплатен за работниците. Подробна длъжностна характеристика можете да видите ТУК.

Изисквания: Мъже и жени, без възрастова граница. Разговорно владеене на английски език. Предишен опит в здравно заведение е предимство

2. Senior nurse:

Описание на позицията: медицински сестри в болници или домове за възрастни хора. Подробна длъжностна характеристика можете да видите ТУК.

Изисквания: мъже и жени без възрастови ограничения с разговорен английски език. За тази позиция е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО  да имате диплома за медицинска сестра и да сте завършили образованието си СЛЕД 01.01.2007г., тъй като във Великобритания се признават дипломи на медицински сестри, издадени след присъединяването на България към ЕС. Ако сте медицинска сестра, но сте завършила преди тази дата, то за Вас подходяща позиция е Senior carer или Domiciliary carer.

Договор и заплащане: За двете позиции – както в България, така и във Великобритания договорите могат да бъдат срочни и безсрочни, но винаги съществува опция за продължаването или прекратяването им. Заплащането започва от минималното за страната – £6,31, но повечето наши работодатели предлагат по-високи ставки.

Други условия: Самолетният билет и транспортът от летището до града, в който ще работите, са за Ваша сметка. Настаняването е в квартири с други Ваши колеги, като квартирите се осигуряват от работодателя, но наемът, както и разходите за битови сметки /ток, вода, газ/ и храна са за сметка на работника. Това ще Ви струва около £50-£60 седмично. Разбира се не е задължително да останете в тази квартира, ако желаете можете да се преместите с едномесечно предизвестие, но помнете, че нормалната практика във Великобритания е да се заплати поне 3-месечен наем като депозит за квартирата.

Процедура за кандидатстване