За връзка с нас: 032 / 64 84 87


Home » Работа » О.А.Е. & Среден Изток

The exterior of Atlantis The PalmРегионът на т.нар GCC countries /Gulf Cooperation Council/ включва: О.А.Е., Бахрейн, Катар, Оман, Кувейт и Саудитска Арабия. В България тези държава са по-известни под името Среден Изток, макар че към Средния изток могат да се причислят и много други държави, като Ливан, Сирия или Иран.

New Wave Recruitment предлага работа само в държавите от GCC, които са едни от най-бързо развиващите се икономики в света. Това основно се дължи на природните залежи от петрол и газ. Благодарение на високите приходи от петрол тези държави развиват и много други отрасли, водещ между които е туризмът. Някой от най-луксозните хотели и курорти се намират в тези държави, а качеството на туристическите услуги отдавна се е превърнало в еталон за хотелиерите по целия свят. Регионът освен това се е превърнал в международен център за търговия, а отскоро е и домакин на световни спортни събития като Летните олимпийски игри /Доха, Катар, 2016/ и Световната купа по футбол през 2022.

Законите на държавите от GCC гарантират свободите на всички живеещи там и се спазват особено строго. Дискриминацията е забранена, трудовите закони са близки до европейските, правата на работниците са определени законово. Престъпност няма, употребата на наркотици и проституцията се наказват с незабавно експулсиране от страната и дори затвор. Това са може би най-безопасните държави в света.

Въпреки преобладаващо мюсюлманското си население тези държави са толерантни към всички религии и обикновено европейците не изпитват проблеми да живеят там. Основна част от работещите в тези държави са чужденци, така че готовността да се живее в мултиетническа среда е особено важна. В никоя от GCC държавите /с изключение на Саудитска Арабия/ чужденките не са длъжни да носят фереджета или да се забулват, могат да карат коли и да заемат ръководни постове. В повечето страни в заведенията свободно се консумира алкохол, а в магазините може да се закупи срещу специално разрешително.

New Wave Recruitment предлага работа в световни хотелски вериги и компании, където освен пари можете да спечелите и международен опит, да натрупате познания, да подобрите квалификацията си, да се преборите с нови предизвикателства и да изградите своето бъдеще.